Lydfil til tekst – skriv tekst ud fra en lydfil

Har du brug for at kunne transskribere/skrive tekst ud fra en lydfil?

Det har jeg – så jeg har ledt efter et program, der kan gøre det og har fundet Sonix.ai.

Der er stadig plads til forbedring – dansk er et svært sprog – men det er helt sikkert værd at kigge på.

Jeg skal primært bruge teksterne til undertekster til mine videoer og tekst til f.eks. hjemmeside og blog.

Affiliate-link

Jeg opfordrer aldrig til Affiliate – men lige hér kan jeg godt få øje på fordelen.

Jeg har et “Refer a friend to try Sonix”-link.

Hvis du bruger det link og køber et af deres abonnementer, så får både du og jeg 100 minutters gratis transskribering.

Det er da helt klart værd at tage med 👍😃
Her har du linket.

Se, hvordan du gør her:

Lydfil til tekst

 • Åbn websiden Sonix.ai
 • Opret dig som bruger med email og password
 • Du får 30 minutters gratis “trial-tid”
 • Klik på den blå knap “Upload”
 • Find din lydfil
 • Vælg sprog – f.eks. Dansk
 • Klik på Transscribe
 • Lyt din tekst igennem og ret eventuelle fejl
 • Markér teksten
 • Kopier teksten
 • Indsæt teksten i f.eks. Word

Der er en del flere funktioner på den hjemmeside – dem indspiller jeg en video om senere.

Hej. Jeg har før indspillet videoer hvor jeg viser, hvordan du kan tale til et program på din PC eller Mac, og det program vil så skrive det, du siger. Det kunne for eksempel være Word eller Google Doc eller Speechnotes.

Jeg har ledt efter et program, hvor jeg kunne tage en lydfil og få et program til at aflytte det jeg siger på lydfilen, og skrive det.

Og jeg har ledt efter et program, som kunne tage en lydfil for eksempel fra en video og aflytte den og skrive det, jeg siger på videoen. Og det lykkes nu.

Med jævne mellemrum har jeg været inde og tjekke nogle forskellige programmer for at se hvor gode de er til de forskellige sprog, og jeg naturligvis koncentrerer mig om dansk for engelsk, det kan de allesammen, så jeg har besøgt dem ind imellem for at se, om de har lagt sig lidt i selen og blevet lidt bedre, og det må sige, det har de.

Jeg vil prøve at vise her, hvordan jeg har testet det, og så kan du se, om det her er noget, du kan bruge.

Jeg har en MP3-fil liggende her. Det er lyd sporet fra den video, der ligger hernede. Det er noget jeg kan gøre i Camtasia, at skille lyd og video, så jeg har en lydfil, og det er den, jeg vil til at arbejde med.

Det er denne hjemmeside, jeg vil vise dig: Sonics.ai

Her kan du se, at jeg har lavet et par test før. Her vælger jeg knappen og Upload og så spørger den hvor I vil opleve fra. Jeg har en Trial Version, jeg mener den startede på 30 minutter og jeg har så lige knap og nap 23 minutter tilbage at teste i.

Jeg kan så vælge at opleve en fil enten fra Zoom, Dropbox, Google Drive eller YouTube, men jeg kan også vælge fra min egen computer, så er den det, jeg vælger.

Du kan se her Step 1 er, at den skal have fat i filen og højt og tydeligt, det har den fået, så jeg går videre til Step 2.

Details … det er jo ret vigtigt, at det ved hvilket sprog jeg taler, så derfor har jeg valgt dansk nede på den lange liste. Så spørger den, om den skal lave en Transscibe og ja, det er jo derfor jeg er her, så det siger ja til.

Du kan se at den er i gang med preparing. Det næste der sker her, det speeder jeg lidt op på videoen, så du ikke skal sidde og vente på det – men det tager faktisk ikke ret lang tid. Nu er det gået i gang med at transscribe og du kan se heroppe, at jeg vil modtage en e-mail når den er færdig. Det er den e-mail, jeg meldte mig til med – det vil sige da jeg startede op herinde, der skulle skrive mit navn og min mail.

Jeg har også en masse muligheder for f.eks. at lægge ordbøger ned, hvis jeg for eksempel har mange fagudtryk. Jeg kan også vælge at lave Faster workflow og Zoom integration, så det går en smule hurtigere. Zoom er jeg meget på, så der er nogle muligheder herude. Dem har jeg indtil videre ikke gjort brug af.

Hvis jeg klikker på selve filens navn, her er det Konsulent til Dolphin Consult – altså Dolphin Consult, så kommer teksten ind.

Her står der lidt om, hvordan jeg har talt, og jeg er åbenbart god til at lyde overbevisende, fordi den tid jeg var oppe at tale, det der er mørkt, ca. 91%, der var jeg ”Very confident”. det vil sige, jeg har virkelig talt med pondus og til allersidst, der er åbenbart lige de sidste tre ord, hvor jeg åbenbart ikke har lagt pondus i, men det er også fint med det.

Den er ikke så lang, det var videoen heller ikke. Men jeg har mulighed for at få afspillet lydfilen. Jeg skal lige tænde min højttaler, det lyder ikke særlig godt her i mikrofonen, men så kan du høre det.

”Hej, jeg vil gerne give dig et lille indblik i, hvad jeg laver, når jeg er konsulent. Meget ofte, så begynder mine konsulentopgaver med, at en kunde sidder ved siden af mig.”
Lige præcis det her område, hvor jeg kan sidde og lytte, det er alle tiders, fordi når jeg så sidder og lytter og læser teksten samtidig. Er der så nogle ord ind imellem, hvor den har skrevet noget vrøvl i forhold til det, jeg siger, hvor den ikke kunne forstå, hvad jeg sagde, eller den har hørt forkert, eller den har trukket noget sammen, så opdager jeg med det samme, fordi jeg lytter på min lydfil og samtidig ser teksten, ja, så kan jeg jo nå at fange fejlene.

Jeg har nogle forskellige muligheder her oppe i toppen. Jeg kan få den til at oversætte. Jeg gætter på, at det er lidt ”Google oversættelse” og at den ikke er så forfærdelig god. Men jeg har rent faktisk en del muligheder her.

Jeg må indrømme, jeg har siddet og læst dem igennem nogle gange, som du kan se, så er det min 4. test og jeg synes faktisk, at den gør det godt. Det er måske en mulighed, du også skulle kigge på her.

Heroppe står så ”Upgrade”, lige nu har jeg min prøvetid, men hvis jeg vil bruge siden mere, skal jeg betale for det.

Den der hedder ”Standard Pay as you go” koster 10 dollar i timen og en time, det er faktisk ret meget. De fleste af os laver ikke lydfiler, der er særlig lange, medmindre det for eksempel er en meditation.

Men der er det jo Sjældent at vi vil have den på skrift. Sandsynligheden taler for, at vi selv har den på skrift og at vi sidder og læser op, når vi laver den her meditations lydfil.

Der er så også mulighed for ”Premium”, hvor det så bliver halv pris. Til gengæld så betaler man et deltagergebyr kan man vel kalde det på 22 dollar om måneden per person, og man kan spare 25 procent ved at betale for et helt år ad gangen.

Her står de ting, der er med i Standard, Premium og Enterprise. Enterprises står der ingen pris ved, man skal ringe til dem?

Jeg har så muligheden for at ”Refer friends”, det vil sige, at når jeg så har betalt for mit program, så kan jeg lave et ”Refer link”, som også kaldes af Afiliate. Der har jeg aldrig gjort før. Jeg er ikke den store fortaler for affiliate, men lige præcis her kan jeg godt se ideen med det, fordi det betyder, at hvis du for eksempel klikker på mit link og køber dit abonnement, så får vi begge to hundrede minutter gratis.

Det er også værd at tage med, og det vil sige, hvis du kan gå videre med det, så kan du igen få 100 minutter gratis, hvis der er nogen, der bruger dit link.

Det jeg kan gøre, er at tage en kopi og indsætte teksten i f.eks. Word og så er min tekst skrevet.

Det jeg gerne vil bruge det til, er at få lavet mine tekster, så jeg kan lave nemme undertekster til mine videoer, uden at jeg ikke skal sidde og skrive det hele selv.

 

Hvis du vil være sikker på, at du ikke går glip af mine videoer, tips & tricks

Så skriv dig op på mit nyhedsbrev - klik her:

Tilmeld dig til mit nyhedsbrev

Dolphin Consult
v/Heidi Bille
heidi@dolphinconsult.dk
27 29 37 37
Magleparken 104 1.th.
2750 Ballerup
CVR: 17 36 26 82

Jeg brænder for at give dig oplevelsen af, at dine IT opgaver kan løses hurtigt, let og på den nemme måde. 

Heidi Bille og Dolphin Consult. Få det maksimale du af dine IT programmer.

Copyright 2015-2024 © Heidi Bille.   Gengivelse af indhold tilladt efter aftale.